14.11.2011 г.

NEC EX231Wp






LCD монитор
NEC EX231Wp












   NEC MultiSync EX231Wp е 23 инчов LCD монитор с PVA матрица. Моделът е типичен офис монитор, с висока ергономичност и много добри характеристики...
   Миналият път представихме BenQ EW2420 - сравнително евтин монитор с MVA матрица. Днес ще хвърлим поглед на по-скъпия модел
NEC EX231Wp, който е с PVA матрица.


Ето ги основните технически характеристики на NEC MultiSync EX231Wp:



Вид матрица: cPVA,
W-LED подсветка
Диагонал на екрана: 23" (58.42 cm)
Разделителна способност: 1920x1080
Време за реакция: 25 ms (BWB)*
Размер на пикселите: 0.265 mm
Яркост: 250 cd/m²
Контраст: 3 000:1 (статичен),
25 000:1 (динамичен)
Ъгъл на видимост: H/V - 178°/178° 
Други: DVI-I, DisplayPort, USB,
промяна на височината на стойката,
сензор за човешко присъствие,
сензор за степента на осветеност на помещението
   Предимства и недостатъци на NEC MultiSync EX231Wp:
   Предимства - страхотна дълбочина на черното и висок контраст (отлична детайлност при тъмните тонове), ергономична стойка и автоматично регулиране на яркостта, нисък разход на ел. енергия.
   Недостатъци - високо време за реакция на матрицата и високи стойности на input lag-а, ограничен набор конектори, стеснени ъгли на видимост.
   NEC EX231Wp е наистина отличен избор в качеството на офис монитор. Споменатите по-горе недостатъци са от значение най-вече за потребители, които биха искали да използват модела на NEC и за игра.
   Времето за реакция на матрицата и т. нар input lag са доста високи (съответно - 25 и 28 милисекунди). Все пак, посоченото време за реакция на пикселите е при преход черно-бяло-черно, а не както са се изхитрили повечето производители - при преход между специфични нюанси на сивото.
   От друга страна, EX231Wp не е геймърски, а офис монитор, така че от значение са други характеристики.
Високият контраст е от голямо значение при работа с текст, полезна добавка са сензорите за степента на осветеност на помещението и за човешко присъствие. От голямо значение е и възможността за регулиране на стойката по максимално удобен за потребителя начин.
   Накратко, NEC EX231Wp определено заслужава вашето внимание. Ориентировъчната цена на NEC EX231Wp е ~685.00 лв., а за по-точна информация - прегледайте предложенията на специализираните сайтове за продажба на монитори и друга цифрова техника.