11.07.2012 г.

IIYAMA ProLite G2773HS review

Христо Христов

Ревю на LCD/LED геймърски монитор IIYAMA ProLite G2773HS



Iiyama G2773HS

  
    В поредното ревю ще разгледаме предимствата и недостатъците на новия 120 херцов геймърски монитор на IIYAMA - моделът ProLite G2773HS...


Мониторът наистина не впечатлява с някакъв оригинален дизайн - виждаме добре познатия черен гланц на корпуса, сензорни бутони, стойка с ограничена функционалност - дотук нищо интересно. В случай, че държите много на външния вид на монитора - погледнете стилния AOC i2353Fh. Впрочем, за геймърите е по-важно какви са качествата на монитора, дали наистина е способен да се справи с модерните игри.
   Технически характеристики на IIYAMA ProLite G2773HS:
Тип на матрицата: TN, LED подсветка, 120Hz честота на опресняване
Размер на екрана: 27" (~68.6 cm)
Резолюция: 1920x1080 (16:9)
Време за реакция: 1 ms
Стъпка на пикселите: 0.311 mm
Яркост: 300 cd/m²
Контраст: Статичен: 1 000:1, Динамичен 5 000 000:1
Ъгъл на видимост: H/V - 170°/160°
Други: VGA, DVI-D, HDMI, вградени високоговорители
Изглежда обещаващо. Моделът на IIYAMA отговаря на най-съвременните изисквания, които трябва да покрие един геймърски монитор. Минимално време за реакция на матрицата, в съчетание с честота на опресняване от 120Hz (използва се само с включения в комплекта dual-link DVI кабел), голям 27 инчов екран.
   Ако вече сте взели решение да си купите G2773HS, това в момента може да стане най-лесно като го поръчате в някой от надеждните Интернет-магазини. Традиционният начин - да се мъкнете по магазините за битова техника и да събирате нерви в разправии с не дотам адекватния перснал не е за препоръчване, но изборът си е ваш... Преди да предприемете някакви действия обаче, запознайте се по-подробно с предимствата и недостатъците на този монитор от популярната серия ProLite на японската компания.

   Цена и отзиви за модела IIYAMA G2773HS

   Сред главните достойнства на този геймърски монитор са, както вече споменахме, изключително ниското време за реакция на дисплея и честотата на опресняване от 120 херца. Това осигурява гладка картина, с висока детайлност и без накъсване при предаване на сцени с бързо движещи се обекти. Успешно се елиминира и разслояването на образа, характерно за стандартните LCD монитори. Недостатъците, според отзивите на хора, които вече са закупили G2773HS, са не дотам прецизното цветопредаване (дори и след калибриране), стеснените ъгли на видимост (качеството на картината забележимо се влошава щом се изместите леко встрани), липса на възможност за промяна на височината на екрана. И най-важното - въпреки че е 120 херцов, мониторът на IIYAMA не поддържа картина в 3D режим.
   Цената, на която IIYAMA ProLite G2773HS се продава в момента, е около 840 лв., но ако преглеждате редовно обявите в Интернет, е много вероятно да откриете промоция и с по-ниска цена на монитора.