10.04.2013 г.

AOC D2357Ph review

Христо Христов

Ревю на 3D монитор AOC D2357Ph



AOC D2357Ph

    
   AOC D2357Ph е сравнително евтин 3D монитор базиран на пасивната технология. Неговият изключително тънък профил допринася за положителното впечатление, което създава елегантният му дизайн. Диагоналът на екрана е 23 инча, с разделителна способност 1920x1080 пиксела (Full HD), а използваната LED подсветка, освен че допринася за намаляването на обема на корпуса, също така е фактор, определящ ниското енергопотребление при този модел на AOC (25-30 W). Но, нека видим, какви са неговите основни параметри...
  

   Технически характеристики на AOC D2357Ph

   Тип на матрицата: TN, LED подсветка
   Размер на екрана: 23" (~58.42 cm)
   Резилюция: 1920x1080 (16:9)
   Време за реакция на матрицата: 2 ms (GTG)
   Размер на пикселите:  0.265 mm
   Яркост:  250 cd/m²
   Контраст: 1 000:1 (статичен), 20 000 000:1 (динамичен)
   Ъгъл на видимост: H/V - 170°/160°
   Други: VGA, HDMI x2, вградени високоговорители
   3D очила в комплекта  
              
   При желание стойката на монитора  може да бъде напълно отстранена. В този случай имате възможност да поставите D2357Ph директно на бюрото, подобно на рамка за снимки. Наистина, интересно решение на инженерите на AOC. За съжаление обаче тази оригинална стойка не се отличава с особена ергономичност, като главният недостатък е, че няма опция за промяна на височината на екрана. Като потенциален недостатък можем да отбележим и липсата на DVI порт, но това не е чак толкова сериозен недостатък. По-важното е - какво е качеството на картината при AOC D2357Ph. Разбира се, не бива да бъдем твърде взискателни, с оглед на ниската цена.
   В стандартен 2D режим мониторът се представя на прилично ниво. Вярно, тъй като е с TN матрица, има какво да се желае от точността на цветопредаване, но все пак това не е модел, предназначен за графични дизайнери. В случай, че търсите сериозен монитор от полупрофесионален клас, подходящ за работа с Photoshop, CorelDRAW и други подобни програми - препоръчвам ви да обърнете внимание на IPS-базираният Dell U2713H. За сметка на това, благодарение на ниското време за реакция, D2357Ph се справя без проблеми с възпроизвеждането на бързо движещи се обекти. Дори и при най-динамичните игри едва ли ще забележите характерното за по-бавните монитори разслояване на образа или накъсване на картината. Определено геймърите ще останат доволни, въпреки че този модел на AOC отстъпва на мониторите с честота на опресняване 120 Hz (а вече има и такива, които са честота на опресняване 144 Hz).
   В 3D режим AOC D2357Ph се представя задоволително, като за модел снабден с пасивни 3D очила. Има и възможност за конвертиране на стандартно изображение в триизмерна картина, като естествено резултатът не е толкова впечатляващ, както при възпроизвеждането на оригинални 3D филми или клипове.

   Цена и отзиви за AOC D2357Ph

   Моделът D2357Ph е 3D монитор от бюджетен клас, затова трябва да бъдем реалисти - на тази умерена цена (400-430 лв.) получаваме задоволително, но не и отлично качество. По-претенциозните потребители отбелязват недостатъците, присъщи на мониторите с TN матрици - не толкова прецизно цветопредаване, стеснени ъгли на видимост. Сред предимствата, които притежава мониторът на AOC, наред с това, че е евтин, следва да се отбележи и модерният му и стилен дизайн, който му позволява елегантно да се впише в интериора както на вашия дом, така и на офиса. Въпреки че има някои забележки, отзивите за този 3D монитор са предимно положителни, а повече подробности за неговите качества можете да получите от разширеното ревю на D2357Ph.