16.10.2012 г.

Dell U2713HM review

Христо Христов


Ревю на LCD/LED монитор Dell UltraSharp U2713HM

 

Dell U2713HM

   

    Dell U2713HM е евтин 27 инчов монитор от популярната UltraSharp серия на американския производител, чиито монитори се славят с добрия баланс между цена и качество...

   Моделът U2713HM е с качествена IPS матрица последно поколение, с много висока разделителна способност, осигуряваща гладка и чиста картина и изключително прецизни цветове. Големият 27 инчов екран предоставя повече от достатъчно място за вашите проекти - без проблем можете да държите отворени един до друг два или дори три работни екрана. Изображенията са с невероятна детайлност, така че ясно се виждат и най-дребните елементи. Шрифтовете са гладки, контурите се очертават ясно, без и следа от назъбеност, характерна за мониторите с по-ниска резолюция и по-голям размер на пикселите. Любимите ви филми и клипове ще изглеждат фантастично на екрана на този чудесен монитор на Dell.
  

   Технически характеристики на Dell U2713HM:

Тип на матрицата: IPS, LED подсветка
Размер на екрана: 27" (~69 cm)
Резолюция: 2560x1440 (16:9)
Време за реакция на матрицата: 8 ms
Размер на пикселите: 0.233 mm
Яркост: 350 cd/m²
Контраст: Статичен: 1 000:1, Динамичен: 2 000 000:1
Ъгъл на видимост: H/V - 178°/178°
Други: VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, USB 3.0,
наклон, завъртане на стойката, регулиране на височината

   Дизайнът на модела UltraSharp U2713HM е модерен, отличава се със своята практичност. Особено радва стабилната стойка с възможност за наклон в прилични граници, завъртане и най-вече - промяна на височината. С лекота ще можете да работите часове наред, без да се налага да се превивате в неудобна поза пред екрана, или да използвате подръчни средства за подложка. Налични са всички възможни видове конектори, можете да свържете монитора с компютъра независимо от вида изходи, с които разполага видео картата. Разбира се ще можете да свържете и най-разнообразни устройства, като игрови конзоли, DVD или Blu-Ray плеър. Независимо от източника на сигнал, Dell U2713HM ще ви осигури картина с възможно най-високо качество. Трябва да се има предвид обаче, че максималната резолюция се поддържа единствено при DVI и DP тип връзка, останалите портове просто не са пригодени за пренос на такъв огромен поток информация. Добро впечатление прави и наличието на портове USB 3.0, осигуряващи няколко пъти по-бърза връзка в сравнение със стария стандарт 2.0.


   Цена и отзиви за Dell UltraSharp U2713HM

   Моделът U2713HM е наистина евтин монитор, като се вземе предвид големия диагонал на екрана - 27 инча и високата плътност на матрицата, която при това е представител на по-високия клас IPS панели. Цената наистина е много изгодна, като се вземе предвид качеството на монитора. Той е няколко стъпала нагоре над разгледания в миналото ревю монитор на Acer. Dell U2713HM можете да купите на цена около 1 100 лв. За сравнение, споменатият 24 инчов монитор Acer S242HL, който при това е с евтина TN матрица и е с много по-скромни възможности като цяло, е на цена около 400 лева.
   Сред предимствата на U2713HM, наред със споменатите до тук, можем да отбележим добрите нива на черния цвят и високия контраст на изображението. Отзивите на потребителите все още не са много, тъй като моделът се предлага съвсем отскоро на нашия пазар. За да бъдем напълно коректни, мониторът не е лишен и от недостатъци, но да се надяваме, че в скоро време те ще бъдат отстранени. Нашето мнение е, че Dell U2713HM определено заслужава да му се обърне внимание, независимо от това, дали търсите добър мултимедиен монитор, или модел, подходящ за занятия с графичен дизайн, но на ниска цена. На запалените геймъри, които играят в мрежа и държат на бързината, все пак бихме предложили да разгледат 27 инчовия G2773HS. Това е модел на IIYAMA с време за реакция на матрицата 1 ms и 120Hz честота на опресняване на екрана.
   Ако проявявате интерес към новия монитор на Dell, повече информация за качествата, предимствата и забелязаните недостатъци на U2713HM, с подробни тестове, отразяващи неговото представяне в реални условия, можете да получите от това разширено ревю на UltraSharp U2713HM.